Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2015
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Waarom ik niet mee doe aan Het Dictee

og even naar mijn stukje van vorig jaar gekeken of ik een reden heb om vanavond niet mee te doen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Eigenlijk niet, want het was op 17 december 2014 best wel leuk met knuffelexministerpresident (koppeltekens bestonden niet meer in het dictee van Bart Chabot) Dries van Agt.

Meer op Manieren

2 Reacties op “Waarom ik niet mee doe aan Het Dictee”

  • peter stiekema:

    Inderdaad is Philip Freriks ook voor mij een reden om het Dictee maar over te slaan. Vroeger stotterde hij het Journaal bij elkaar, als ankerman nog wel, terwijl hij alles alleen maar van de autocue hoefde af te lezen. Jack Spijkerman heeft er menige kopspijkersuitzending op de radio mee kunnen vullen. Toen hij als journaallezer eindelijk met pensioen ging, dachten we van hem af te zijn. Maar niks hoor, hij dook op in de Avondetappe van Mart Smeets, (wanneer dondert die nu eens eindelijk van het scherm?) waar hij Jean Nelissen mocht vervangen, die op dat moment misschien nog niet letterlijk, maar wel figuurlijk de geest had gegeven. In een wit pak liep Philip rondjes rond een vermoedelijk Franse molen, waar hij waarschijnlijk menige klap van heeft ontvangen.
    En nu verprutst hij al een paar jaar het op zich best aardige programma ‘De slimste mens’. De dialoogjes met de (in ieder geval in dit programma) tamelijk overbodige Maarten van Rossem zijn van een tenenkrommend gehalte.
    Ik heb slechts een wens voor de Kerstfee: haal deze penetrante ijdeltuit aub zo snel mogelijk voor altijd van het scherm!

Reageer