Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Onwelriekend eufemisme

Jan van de Ven


Zat ik in een college van burgemeester en wethouders, dan zou het me niet overkomen dat ik een eufemisme als ‘geurverordening’ over m’n kant liet gaan. ik vind dat je ’t beestje bij de naam moet noemen.
Dus stoorde me de nieuwsbrief van mijn gemeente – Sint-Michielsgestel – over een nieuwe ‘geurverordening’ die in de maak is. Kom op zeg…

  

 

Als ’t alleen om geur ging, was er geen verordening nodig. het gaat hier om stank. zoals het in de ‘Wet Geurhinder en Veehouderij’ ook om stank gaat. en waarom deze wet eigenlijk gewoon Stankwet zou moeten heten, of ‘Wet Stank en Veehouderij’.

Als je stank geur noemt, klinkt het vriendelijker – terwijl dat nou juist niet zou moeten. In de naam van zo’n verordening of wet moet het afgrijzen al verankerd zitten.

Tenzij… het natuurlijk de bedoeling is om stankproblemen niet te hard te lijf te gaan. vanwege de economie in dorp en regio. dan kan een eufemisme wel van pas komen.

Pecunia non olet.

Geld geurt!

Deze column verscheen ook op Beeldenstorm.nl

Reageer