Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arabieren onder elkaar

tentenkamp_saudis
In Saudi-Arabië bevindt zich een tentenkamp , geschikt voor 3 miljoen mensen. Het is uitgerust met alle  nodige voorzieningen en airco, maar wordt slechts vijf dagen per jaar gebruikt door de Mekka-pelgrims. De rest van het jaar staat het leeg.

 

 

Deze informatie met – naar later bleek, rechtenvrije foto’s -  bereikte ons via een email, waarvan de oorsprong niet viel te achterhalen. Soms is het internet de reguliere media net ‘n stap voor. Wat wij ervan vonden. Daar konden we zo direct niet op antwoorden; immers check and doublecheck. Het is een kwestie van Arabieren onder elkaar, zo bleek toevallig dezelfde avond in Nieuwsuur, waar Jan Eikelboom de ambassadeur van Saudi Arabië in Nederland, de heer Abdulaziz Abdullah Abdulaziz Abohaimed, je kunt wel zeggen scherp ondervroeg over ‘de bereidheid van zijn land’ om het Syrische broedervolk, dat momenteel met (nog eens) tienduizenden onderweg is naar West-Europa, op te vangen.

Het antwoord van Abohaimed kwam neer op een botweg neen. De diplomaat beweerde dat al 25% van de bevolking in S.A. uit ‘buitenlanders’ bestaat, inclusief ‘Syrische gasten’ (de herinnering aan het begrip ‘gastarbeider’ dringt zich op). Familie van deze Syriërs zou welkom zijn, zei hij, maar verder niemand. ‘Geen vergunning.’

Organisaties als Amnesty International vinden dat het omturnen van de Arabische regering een van de eerste Europese prioriteiten zou moeten zijn.

Reageer