Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2015
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Best regio Oirschot, ai!

Oirschot heeft een nieuw wekelijks verschijnend huis-aan-huis-blad, DeMooiOirschotKrant, dat (gedeeltelijk?) ook in Best wordt verspreid. Nieuwsmedia op papier doen het nog steeds goed, mits ze ‘dicht bij huis’ blijven.

 

 

In het jongste nummer een nieuwe rubriek: ‘Uit de regio’, waarin in dit geval wordt verwezen naar Best. Keurig verslagje met foto van de officiële opening van het Integraal Kind Centrum aldaar. Toch ‘n beetje ai! Weliswaar liggen de bebouwde kommen van de gemeenten Best en Oirschot maar 4 kilometer uit elkaar, maar de onderlinge verhouding is al bijna twee eeuwen tamelijk koel. Je gelooft het niet, maar dat komt doordat Best tot 1819 deel uit maakte van Oirschot.

Af en toe wordt er wel eens een balletje opgegooid over mogelijke samenwerking van beide gemeenten, maar op een of andere manier raakt dat dan toch weer in de doofpot. Best is wat dat betreft ‘n beetje paranoia en Oirschot weet dat.

Dezelfde MooiOirschotKrant interviewde onlangs burgemeester Ruud Severijns. Die kwam, gevraagd naar de relatie met Best, weliswaar terug op de eerder verkondigde verbondenheid met de Kempische plattelandsgemeenten, maar toen het over heroriëntatie op intergemeentelijke samenwerking ging, plaatste hij Best toch maar diplomatiek in een rijtje gemeenten binnen de agglomeratie Eindhoven.

Reageer