Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2015
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Boeren blokkades: ga over Grenoble

sisteron_rotsen3
Sisteron, brug over de Durance en een beroemde rotspartij.


Het ziet er naar uit dat de wegblokkades op onder meer de Route du Soleil nog wel even aanhouden. Voor wie dit weekeinde naar de Provence en de Middellandse Zee wil, heb ik een fraaie alternatieve route die in normale omstandigheden wel wat meer tijd vergt, maar nu zeker niet. Bovendien is de kans dat de boeren daar ook actie gaan voeren veel geringer dan op de omweg over Limoges.

 

 

 

zigzaggend_dr_frNeem de aanloop over Luxemburg en kies voorbij Nancy de E23 via Epinal, een tolvrije tweebaans weg. Vervolg de E23 tot Besançon en de E60 tot Dole. Vandaar via de A39 naar Lons le Saunier en Bourg en Bresse. In Brou linksaf de Route Nationale naar Grenoble. Dit is een eenbaansweg, maar na een tiental kilometers niet al te druk. Let op: rechtdoor gaat naar Lyon… Maar het staat allemaal prima aangegeven. Ga bij Voiron de tolweg op, dat is een ring om Grenoble; kost ‘n paar euro. Vanaf Gresse en Vercors – goed geoutilleerde parkeerplaats met fraai uitzicht op het bergmassief – volg je de schitterende eenbaans Alpenweg naar Sisteron. Vandaar zou je de Route Napoleon richting Cannes kunnen volgen. Of de tolweg naar Aix en Provence.

Ik heb deze route met een caravan wellicht tien keer gedaan. Enkele camping-suggesties: Chilly-le-Vignoble, even ten zuiden van Lons le Saunier en Les Prés Hauts bij Sisteron, vlak voor het centrum op de rotonde naar links en de brug over de Durance (foto) over.

Als je iets aan mijn tips hebt gehad, stel ik het op prijs als je dat via een reactie hieronder even laat weten.

RTL-nieuws tipt: ZwitserlandGlimlach

Reageer