Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vogelverschrikkers nieuwe stijl

vogelschrik

Vogelverschrikkers waren altijd een aardig decoratief element in het agrarische landschap en prikkelden de fantasie (De Tovenaar van Oz), maar je ziet ze weinig meer. De Technische Universiteit Twente werkt aan een levensechte, volledig autonoom vliegende robotvogel. ’s Werelds eerste mechanische slechtvalk gaat het leven zuur maken van vogels die hun kostje bij elkaar scharrelen rond vliegvelden, meldt De Telegraaf bij een filmpje. Toch zijn er nog simpeler en goedkopere oplossingen.

 

 

Een fruitkweker aan De Bollen in Oirschot heeft een vlieger in de vorm van een roofvogel aan een staak die maar een zuchtje wind nodig heeft om de vogels van zijn bessenstruiken weg te houden. Het werkt redelijk, maar voor zijn kersen is dit niet afdoende. Die heeft de kweker afgedekt (achtergrond foto). Het alternatief is ‘n hoop lawaai maken, zoals ze in de Betuwe doen. Bij voorbeeld regelmatig rammelen met een stel blikken aan een touw.

Reageer