Wie is online
0 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

De zuster van God

schwester_sonne
Het r.-k. geloof leeft nog in het zuiden van Duitsland, al maakt het ook daar een afbrokkelingsproces door, bevestigt een inwoonster van Bad Peterstal-Griesbach in het Zwarte Woud. Ook daar wordt de Pfarrer (pastoor), die onlangs zijn 50-jarig priesterjubileum vierde, met andere dorpen gedeeld. Op een heuvel boven Griesbach, naast een Antoniuskapel (de patroon van de parochie) zag ik een merkwaardig monumentje: de zuster van God.

 

Ik kan de foto hierboven niet groter weergeven, dus zal men mij op mijn vrije vertaling van de Duitse tekst moeten geloven:

Gelooft zij U, Heer,
en al Uw daden,
maar wel vooral door
Zuster Zon
Zij gaat op en onder
Laat ze dagelijks schijnen
Wat is ze mooi
Groot en glanzend straalt zij
Tot eer van U, o Allerhoogsteprozession

Ik herken er iets in van het Zonnelied van Franciscus van Asisi, zij het dat de zon daar met ‘broeder’ wordt aangesproken

Overigens maakte ik op 4 juni (wettelijke r.-k. feestdag in onder meer Baden-Württemberg en Bayern) een sacramentsprocessie mee, waarbij de pastoor, voorafgegaan door de plaatselijke muziekkapel, de monstrans met hostie onder een baldakijn door het dorp droeg. Enkele tientallen dorpelingen, onder wie één bejaarde non met rollator, volgden hem. Bij de kerk en een aantal huizen was de ‘pauselijke’, geel-witte vlag uitgestoken.

Reageer