Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Menselijk brein krakkemikkiger dan we denken

GermanwingsGisternacht zette ik om twee uur de radio aan, net op tijd om de nieuwslezer te horen vertellen dat onder andere The New York Times wist wat er op de voicerecorder van de in de Franse Alpen neergestorte Airbus A320 van GermanWings te horen was. Vooral dat blijkbaar maar één van de piloten zich in de cockpit bevond en dat de tweede, ja, waar was die? Hij bleek, aldus het bericht, niet meer binnen te kunnen in de cockpit.

Meer op SanteLOGie

2 Reacties op “Menselijk brein krakkemikkiger dan we denken”

 • peter stiekema:

  Ik ben er al jaren van overtuigd dat het menselijk brein heel krakkemikkig is (het mijne uitgezonderd, uiteraard).
  Als het menselijk brein over de hele linie goed zou functioneren, dan zou het paradijs hier op aarde zijn en zouden we niet op een one way ticket met een vliegtuig naar de hemel hoeven te wachten. (sic(k)!

 • peter stiekema:

  Wat de krakkemikkigheid van het brein betreft daar mochten we vandaag nog een aardig stukje over vernemen. De fractievoorzitter van de VVD, Halbe Zijlstra, in de wandelgangen van het Kamergebouw al geruime tijd beter bekend als Halve Zoolstra, vindt dat Nederland toenadering moet zoeken tot dictators, Poetin bijvoorbeeld. Hij liet een en ander optekenen in De Volkskrant van heden, zaterdag 28 maart.
  Als ik Halve Zoolstra was, dan had ik vooral in mijn eigen straatje gekeken en op de eerste plaats contact opgenomen met Kim Jung Oen van Noord-Korea. Die moeten toch iets in elkaars naam herkennen en dat vergemakkelijkt het contact aanzienlijk.
  ‘Wat nu zeuren over mensenrechten, homorechten, martelpraktijken. Dat is helemaal niet goed voor onze handel. En daar gaat het ons VVD’ers immers om’, moet hij gedacht hebben.
  Zijlstra schaart zich daarmee in wezen in een rijtje krypto-fascisten, dat door bij voorbeeld Poetin hooglijk wordt gewaardeerd. Waar Marine Le Pen in Europa regelmatig stuit op onbegrip, wordt ze in Rusland met alle egards ontvangen. Dit jaar reisde de voorvrouw van het extreem-rechtse Front National twee keer af naar Moskou. En ze nam een zak geld ter waarde van zeven miljoen euro mee terug. Deze vriendin van Geert Wilders en voorvrouw van de Franse populisten is niet de enige die zich kan rekenen tot Poetins vriendenkring. Van de Gouden Dageraad in Griekenland tot Jobbik in Hongarije; in Europa’s extreem-rechtse en populistische kringen wordt de Russische president bewonderd. En hij laat zich dat uiteraard volgaarne aanleunen. Verdeeldheid zaaien in het Westen, het kan niet mooier.
  Als Halbe Zijlstra de geschiedenis van ons land een klein beetje tot zich had genomen dan had hij geweten dat in de jaren voor de Tweede Wereloorlog ook ene A. Hitler te Duitsland tot onze bevriende staatshoofden werd gerekend. Joden en politieke vluchtelingen werden met enige regelmaat ‘Heim ins Reich’ gestuurd. Opvang hier konden ze wel vergeten. En zoals we weten heeft deze politiek ons land in de periode 40-45 bepaald geen windeieren gelegd. Of, bij nadere beschouwing, alleen maar, eigenlijk.

Reageer