Wie is online
37 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Verbluffend: een kwestie van invullen

danslokaal
Twee spitzen, hangend aan een muzieklessenaartje in de voormalige kantine van de Rabobank in Best. Ze symboliseren de mogelijkheid dat in deze ruimte een dans-leslokaal zal worden gevestigd.


Vele tientallen Bestenaren, burgers en gemeenteraadsleden, trotseerden vanmorgen sneeuw en trouwens meevallende gladheid om op uitnodiging van de nieuwe eigenaren (vijf plaatselijke ondernemers) een kijkje te nemen in het gebouw van de Rabobank aan de Raadhuisstraat, dat mogelijk, samen met de aangrenzende bibliotheek, onderdak gaat bieden aan CultuurSpoor. Algemeen gevoelen van de bezoekers: verbluffend, een kwestie van invullen.

 

 

 

bezoekers
Bezoekers krijgen uitleg.


drumcabineHet is niet alleen een in- en uitwendig fraai gebouw, maar het verkeert – na 35 jaar als bank in gebruik te zijn geweest – zo te zien ook in uitstekende staat.

De gastheren hadden met briefjes de mogelijke bestemming van de ruimten – grote en kleine lokalen – aangegeven.


<- De ondergrondse bankkluis is ongetwijfeld een perfecte locatie voor oefenende percussionisten.


De gemeenteraad beslist maandagavond over de subsidiëring van het muziek- en dansonderwijs. Ook de huisvesting komt dan aan de orde. Een alternatief is onder meer de begane grond van het gemeentehuis. Het ligt voor de hand dat de kosten van het een dan wel het ander een doorslaggevende rol zullen gaan spelen, liet een van de raadsleden zich ontvallen.

Een keuze voor het gebouw van de Rabobank, dat de eigenaren ‘voor een schappelijke prijs’ aan de gemeente willen verhuren, zou de tweede overwinning van de Bestse inwoners zijn op het gebied van culturele voorzieningen. Eerder werd al een goede oplossing gevonden voor de huisvesting van ‘t Tejaterke in een voormalige kerk.

Burgerparticipatie in optima forma?

Reageer