Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Hier onderwijst men de jeugd zo’n beetje

Daar gaan we weer een keertje: doe eens een suggestie voor het onderwijs, ditmaal zoals het er in 2032 uit moet zien.

Een voor de hand liggend en ook helemaal goed en ook wel erg eerlijk antwoord: geen idee. Het jaar 2032 is over achttien jaar. Wisten we in 1996 iets van de onderwijsbehoeften in 2014? Toen was een van de antwoorden waarschijnlijk geweest: geef ze computerles! Wat kun je allemaal met Windows 95!

Meer op SanteLOGie

Een reactie op “Hier onderwijst men de jeugd zo’n beetje”

  • Peter Stiekema:

    Je bent boos, Sante en terecht. Als je ziet wat er alleen al in het zogenaamde beroepsonderwijs mispeuterd wordt, dat is hemeltergend. Niveau van het onderwijs wordt aangepast aan het niveau van de allerdomste, bij voorkeur geen Nederlands sprekende, leerling. Maar rappen dat ze kunnen….
    In het kader van een (wanhopeloos mislukt) project om de krant dichter naar de lezer toe te brengen heb ik een jaar of tien, twaalf geleden bezoeken gebracht aan een aantal vmbo- en mbo-scholen. Het onderwijzend personeel had het toen al lang opgegeven. Om over de leerlingen maar te zwijgen. Het gros zit waarschijnlijk thuis met een uitkering of verdient juist veel geld in de drugshandel. Maar dat laatste schijnt volgens Europa een grote bijdrage te leveren aan de groei van onze economie, zoals het CBS keurig heeft uitgerekend. Vandaar die dik 600 miljoen die de EU nog van ons tegoed heeft, en die ons land, als braafste jongetje uit de (vmbo)klas nog keurig gaat betalen ook.
    Tussen haakjes, het kan geen toeval zijn dat Rutte juist aan een vmbo-school lesgeeft. Precies zijn niveau.

Reageer