Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Achterom kijken 68

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961), maar ook wel in het buitenland. Meer info hierover. Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas

Het zoontje van Wilhelm Tellzoontje_wilhelm_tell001

Wie heeft nooit gehoord van de Zwitserse legendarische volksheld Wilhelm Tell, die zijn huid redde door met zijn handboog een appel van het hoofd van zijn zoontje Walter te schieten? Schiller schreef over deze Zwitserse Robin Hood een toneelstuk en Rossini een opera. Er zijn films over hem gemaakt en een tv-serie.

In de jaren tachtig zag ik in Altdorf een toeristische versie van Wilhelm Tell. Of hij werkelijk een appel van het hoofd van zijn zoon schoot, kan ik me niet herinneren. Het zal wel niet. In elk geval mocht ‘Walter’ na afloop van de show de appel opeten.

Reageer