Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

‘De hand van de markies De Sade’

lacoste-desadeDe Britse krant The Independent toont foto’s van tien kastelen, meest in Europa en natuurlijk vooral in Britain, die spookachtig genoeg zijn om er een Halloweennacht in door te brengen. Zo weet ik er ook nog wel een.
Het kasteel in Lacoste in de Vaucluse (F), waar de markies De Sade zijn interessante seksuele spelletjes bedreef. Een boeiend, monumentaal stadje en een ruïne, die in ‘geheimzinnigheid’ niet onder doet voor het kasteel van Dracula, trouwens ook present in de serie van ThI.
Ik was daar twaalf jaar geleden, toen de ruïne in restauratie was. Een bouwvakker had toen met zijn gummi handschoen een grapje uitgehaald. Ik dacht aan deze suggestie: loop er in het schemerdonker onder door en maak er eventueel een bezoeker (of liever bezoekster) attent op: Voilà, la main de De Sade. Het chateau de Lacoste is nu in het bezit van de modeontwerper Pierre Cardin.

Reageer