Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hart voor Cranendonck: ‘Wèl bestemming zoeken’


Nu Leo van Gansewinkel afziet van zijn megaproject op het landgoed Cranendonck (hij kan niet langer door een deur met de gelijknamige gemeente) vindt de Vereniging Hart voor Cranendonck, dat er wel een bestemming moet worden gezocht voor de gebouwen in dit gebied.

 

‘Hart voor Cranendonck’ schrijft dit in een nieuwsbrief aan leden en sympathisanten.

Leegstand dreigt

‘Op dit moment doet zich de situatie voor dat Kasteeltje Cranendonck, de oude proefboerderij met stallen, landbouwschool en huishoudschool (Cranendonck 3 en 4) met bijbehorende akkers géén bestemming kennen en leeg zullen komen te staan.

In ons Manifest (december 2013) staan de visie en doelstelling van ons initiatief duidelijk omschreven: “We bundelen onze krachten en intenties en zetten die in om met passende en doorgerekende voorstellen tot herontwikkeling te komen met respect voor ’t huidige bestemmingsplan en infrastructuur “. Starten met een oriënteren op een passende herbestemming door de inwoners van de gemeente Cranendonck is dus dringend gewenst,’ aldus de vereniging. 

‘Hart voor Cranendonck’ blijft dus de meningen over deze kwestie peilen, via haar website en door niet-internetters persoonlijk te benaderen.

HvC: ‘We hebben het afgelopen jaar veel, héél veel geleerd. Het allerbelangrijkste is wel dat ieders inbreng er uiteindelijk wél toe doet. Laat dat het meest positieve resultaat zijn van de afgelopen tijd. En laat ons in die geest vooruit denken en de tijd en energie steken in het samen met elkaar bouwen aan iets moois. En ieders mening, ieders inbreng doet ertoe!’

Eerder publicaties op hhBest over dit onderwerp, o.m.:

Plan Cranendonck, icoon van het oude denken

Cultuurprofessor waarschuwt

Reageer