Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Virusscanners, het blijft een zootje

Onlangs heb ik mijn betaalde virusscanner AVG vervangen door die van Kaspersky. Ik had het gevoel dat mijn laptop door AVG’s extra tuningsprogramma (bijbetalen!) eerder werd vertraagd dan andersom. Bovendien vond ik de makers behoorlijk opdringerig: al 30 dagen voor het verlopen van de licentie begonnen de ‘waarschuwingen’: betalen!

Kaspersky is qua tarieven trouwens ‘n stuk redelijker: een licentie voor drie apparaten, waaronder één Android-computer voor hetzelfde geld als bij AVG voor één.

Toch vind ik het in het algemeen bij virusscanners een zootje. Vanmorgen leek het me nodig mijn Flashplayer (Adobe) te updaten. Toen ik dat deed werd vrijwel automatisch een (gratis) security-scanner van McAfee geïnstalleerd. Die dingen overkomen je, voordat je het weet. Uiteraard dat programmaatje even gedraaid. Vond geen nare dingen en meldde dat mijn AVG goed werkte! AVG? Dat heb ik toch grondig verwijderd? Even controleren met het gereedschap van CCleaner. En dat bevestigde: AVG 2013 is echt weg.

Nog erger is natuurlijk dat McAfee het anti-virusprogramma van Kaspersky helemaal niet zag. Wel is andermaal gebleken dat je wel kunt denken dat de verwijdering van een programma compleet was, maar dat er op de een of andere manier altijd restjes achterblijven. Vervuiling van je computer, louter door het gebruik, is onvermijdelijk. Je zult zien dat straks weer een ander programma op de restjes van het – inmiddels weggegooide – McCafee stuit.

Reageer