Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

De zingende journalist

Hij heeft een aardige journalistieke carrière achter de rug. Marc de Koninck (Oisterwijk, 1946). Maar hij mag dan nu ‘in ruste’ zijn, hij kijkt met verbazing tegen zijn ouder worden aan en vertaalt zijn journalistieke capaciteiten in een ‘nieuw leven’ als singer-songwriter. marc_de_koninck

Is het cabaret wat hij doet? Zijn het gezongen columns? Tegen geen enkele van deze typeringen heeft hij bezwaar. Marc volgt het nieuws in binnen- en buitenland op de voet en maakt geëngageerde teksten, die hij zelf van een melodie voorziet en instrumenteert. Hij voegt eventueel een (zijn) tweede stem toe en completeert het geheel in zijn digitale studio. Het resultaat zet hij op zijn weblog De Liedjeskrant, die dan ook precies is wat de naam zegt. Zijn liedjes zijn daar gratis te beluisteren en te downloaden. Ook de teksten zijn er beschikbaar.

Tegen De ZeventigDeze website gaat, met Marcs instemming, fungeren als teaser voor De Liedjeskrant en zal ook zijn welluidende stem hier regelmatig laten horen. Marc de Koninck wordt zodoende de vierde journalist die als ‘medewerker’ van hhBest gaat fungeren, naast Sante Brun, Jasper van der Schoot en Jan van de Ven (hoofdzakelijk foto’s).

Meer info over Marc de Koninck en de andere medewerkers van hhBest.

Het lijkt me tamelijk voor de hand liggend, te starten met het liedje Tegen de zeventig, waarin Marc het adagium ‘Je bent zo oud als je je voelt’ op zijn eigen, karakteristieke manier verwoordt:

 

Zie ook: Over hhBest

Reageer