Wie is online
17 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Bestse (oud-) wethouders betalen alles terug

Rust in de tent

De Bestse (oud-)wethouders die in de vorige zittingsperiode van raad en college van B en W teveel aan onkostenvergoedingen hebben ontvangen, hebben terwille van de lieve vrede besloten, alles terug te betalen. Dit blijkt uit een verklaring die de (oud-) wethouders hebben gestuurd naar onder anderen de gemeenteraad.

Klik op Meer voor de complete brief van de (oud-)wethouders.

 

Geachte burgemeester, wethouders, gemeentesecretaris en leden van de gemeenteraad van Best

Best, 4 september 2014.

Afgelopen dinsdag hebben ondergetekenden de ontstane discussie over de door ons in de voorbije raadsperiode ontvangen onkostenvergoeding met elkaar besproken. Wij hebben gezamenlijk besloten de te veel ontvangen vergoeding volledig terug te betalen, dit in tegenstelling tot het bericht in het Eindhovens Dagblad dat ex-wethouder Wout Gloudemans als enige hiertoe bereid zou zijn.

Op 17 juni jl. is, mede op advies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, na raadpleging van het Ministerie van BZ en het College van Arbeidszaken, én na consultaties van het seniorenconvent van de gemeenteraad, door het College van B&W, het besluit genomen om de volgens de regeling Onkostenvergoeding te veel ontvangen vergoeding niet terug te vorderen. Daarop hebben wij gedrieën het initiatief genomen om 50% van het ontvangen bedrag toch terug te betalen. Door de inwoners van Best en door leden van de gemeenteraad is hierop verschillend gereageerd. Sommigen vinden dat terugbetaling op basis van het collegebesluit niet nodig is, sommigen vinden de 50% terugbetaling een alleszins redelijk gebaar en sommigen vinden dat het terugbetalen van het volledige bedrag de beste oplossing zou zijn.

Wij hechten eraan te stellen dat wij inhoudelijk nog volledig achter het helder en zorgvuldig tot stand gekomen besluit van het huidige college staan. Wij hebben echter besloten om tot volledige terugbetaling over te gaan omwille van de politieke rust in Best en zo te bewerkstelligen dat het college, de ambtenaren en de wethouders hun werk goed kunnen doen, zonder dat deze kwestie op de achtergrond een rol blijft spelen. Wij zijn tot eind mei 2014 nooit op de hoogte geweest dat de uitvoering niet juist was. Bij de aanstelling als wethouder is hierover nog expliciet navraag gedaan.

Ex-wethouder Reijnders heeft zich hiertoe ook bereid verklaard uit solidariteit en begrip voor de positie van de ex-collega’s in het College en in de Raad. Hij blijft het gebaar van de drie ex-wethouders om, ondanks het collegebesluit, 50% terug te betalen, alleszins redelijk vinden, mede gezien de grote discrepantie tussen zijn daadwerkelijke en formele betrekkingsomvang gedurende 4 jaren.

Wij betreuren het zeer dat de berichten in de media, vaak eenzijdig belicht en niet volledig, tot deze discussie hebben bijgedragen.

Wij zullen in overleg met de burgemeester afspraken maken over de wijze van terugbetaling.

Met hoogachting,

Wout Gloudemans

Theo Reijnders

John Verheijen

3 Reacties op “Bestse (oud-) wethouders betalen alles terug”

 • Vic Kerkhoff:

  Zie hier, de moderne benadering van besturen! We hebben geen raad of college meer nodig!
  De pers maakt voortaan uit wat in Best gebeurt. Door een ongezonde publicitaire sensatiezucht aan de dag te leggen, waarop de licht explosieve gemoederen van hen die het geheel qua gang van zaken niet kennen en ook niet kunnen beoordelen onmiddellijk en meedogenloos (in hun taalgebruik) in vuur en vlam staan en toeslaan.
  Wat een samenleving!

 • Vic Kerkhoff:

  Jammer dat de betrokkenen trouwens wat slordig zijn in hun adressering: de griffier van de gemeente wordt niet genoemd. Zijn functie lijkt mij hier ook aan de orde!

 • Guido:

  Voor mij is de kous hiermee af. Me dunkt dat ‘de pers’ in deze gewoon haar werk heeft gedaan.

Reageer