Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Klokkenspel officieel cultureel erfgoed

carillon_oirschotHet carillonspel, in de lage landen, een traditie van meer dan drie eeuwen, is door de Unesco tot cultureel erfgoed verklaard. De Nederlandse Klokkenspel Vereniging is daar blij mee, zeker omdat de stadsbeiaardier in sommige gemeenten is wegbezuinigd en het spelen daar is overgenomen door een automaat. Hier een YouTube-filmpje van het bespelen van het carillon van de Oirschotse Sint-Pietersbasiliek tijdens de Open Monumentendag in 2011. Daaraan is bijgaande still van het klokkengestoelte ontleend. In Oirschot worden af en toe beiaardconcerten gegeven. Best heeft ook een carillon, op het Raadhuisplein, maar dat is te klein om er een speeltafel aan te verbinden.

Reageer