Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Koeien

koeien
De vaak gehoorde klacht is: de koeien worden niet meer geweid; de graslanden zijn leeg. maar gelukkig zijn er nog boeren die de koeien op hun landerijen alle ruimte geven. zoals hier tussen Schagen en Kolhorn. koeien zo ver als je kijken kunt. met een olijk drietal op de voorgrond. De maker van deze foto bereidt een ‘koeienboek’ voor. Foto © Jan van de Ven

Een reactie op “Koeien”

  • Ken een melkveebedrijf in Oirschot, waar de koeien een ‘vrije uitloop’ hebben. Er zijn er (veel) die daar gebruik van maken, ook al heeft de wei geen schaduwplekken. Maar er zijn er ook, die de voorkeur blijven geven aan de stal. Friesland/Campina bevordert de weidegang en betaalt de aangesloten veehouders navenant. Ze komt echter controleren! Als men dan koeien op stal ziet, krijg je die controleurs niet uitgelegd dat de dieren daar zelf voor kiezen.

Reageer