Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Naam fusiegemeente?

 

De gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel in de Meierij van de ‘s-Hertogenbosch gaan fuseren en zijn het over veel dingen eens, maar nog niet over de naam. Immers, elke gemeente wil er graag iets van zichzelf in terugzien. De Corridor is de benaming van de strook door Brabant, waar in september 1944 de geallieerden landden en optrokken richting Nijmegen/Arnhem tijdens de operatie Market-Garden, die ten doel had een bruggenhoofd te vestigen tot voorbij Arnhem. Waarna men, zo voorzag de Britse veldmaarschalk Montgomery,  zou kunnen doorstoten naar Duitsland. Die Slag om Arnhem, waarvoor duizenden troepen (vooral Britten) met hun materieel werden geparachuteerd op 12 km ten westen van de stad, liep uit op een drama. De sterkte van de Duitsers was zwaar onderschat. De te fuseren gemeenten worden sinds jaar en dag ‘de Corridorgemeenten’ genoemd.

Reageer