Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2014
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kermisbond keert zich tegen maximale ritprijzen

Kwestie in Best ‘niet aan de orde’

kermis_best2006_11
Kinderattractie op de Bestse kermis.


De Bond van Kermis-bedrijfshouders BOVAK, is een actie gestart tegen het door gemeentebesturen bepalen van maximale ritprijzen. Dit blijkt uit een artikel in de noordelijke dagbladen (o.m. Leeuwarder Courant). Maximale ritprijzen gelden ook al meer dan twintig jaar in de gemeente Best, die daaraan de populariteit van haar kermis in juli zegt te danken. Verandering van de situatie is dan ook volgens Best niet aan de orde.

 

 

Het is niet aan de gemeente om de prijs te bepalen, vindt BOVAK-voorzitter Nicole Vermolen volgens de LC. Het is een kwestie van vraag en aanbod. ‘De gemeente bepaalt toch ook niet, hoeveel een  broek in de winkel kost?’

Angela Louwerse, Managementassistente Beheer Openbare Ruimte bij de gemeente Best, zegt desgevraagd dat een ‘portemonneevriendelijk’ prijsbeleid al 20 jaar ‘een van de speerpunten van de Bestse kermis’ is. Wat de BOVAK nu aankaart is trouwens volgens mevrouw Louwerse een discussie die al jaren speelt. Echter niet in Best, waar exploitanten op inschrijfformulieren kunnen aangeven, welke pachtprijs zij voor een plek op de kermis bieden en hoeveel zij binnen bepaalde marges voor een rit in hun attractie vragen. Op basis daarvan bepaalt de gemeente, wie de standplaats krijgt. ‘De exploitanten weten dit en het heeft nog nooit tot strubbelingen geleid.’ Best piekert er dan ook niet over, haar kermisbeleid te veranderen.

De BOVAK ageert op haar website ook tegen ‘de pan uit rijzende’ stroomprijzen, maar dit onderdeel is in Best eveneens in het aanbestedingsprotocol geregeld, zonder dat daar ooit plooien over gladgestreken behoeven te worden, zegt de woordvoerder van de gemeente.

Reageer