Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

SanteLOGie uit de lucht

Sante Brun meldt: Sinds enige dagen vertoont de verbinding met mijn weblog Santelogie, gehost door Typepad, kuren en vandaag is de pagina helemaal niet te bereiken. Het gaat om error 522 en het moet aan Typepad liggen. Als ik iets te melden heb, doe ik het voorlopig even hier. Maar nu eerst de laatste eieren zoeken.

SanteLOGie is zoals bekend onze ‘zustersite’.

Update 23/4: Opgelost

9 Reacties op “SanteLOGie uit de lucht”

 • juzo:

  Het wil nog niet zo best lukken bij Typepad en blogs.com, zie ik en dat is spijtig.
  Ze zijn aan ’t restoren na de Ddos. Dat kan nog wel ’n paar dagen duren áls… ze ’n hopelijk degelijke b.u. hadden.
  Hopelijk heb je zelf ’n goeie xml, dan kan je die onderbrengen op je (andere) wp. Ik zou je aanraden host volledig naar ARGEWEB (Vlaardingen) te migreren, en dan de site gewoon zelf met Office.
  Alles in eigen hand, kan je niets meer gebeuren.
  Typepad en WP zijn te groot geworden.
  Bovendien communiceren hun buitenlandse (relais)servers niet goed. Er is al eens (zakelijk) onenigheid ontstaan.
  We hopen ‘r maar ’t beste van. Succes.

  ‘\°_°/’

 • Nogal technisch, deze reactie. Ddos is dus een hackersaanval. Het hangt helemaal van de server (hostprovider) af, hoe snel dit is opgelost. Die van hhBest (Vevida.com) had dat enkele weken geleden binnen enkele uren voor elkaar. Met b.u. wordt backup bedoeld. Wij kunnen alleen vanuit WP (=het beroemde open source-programma WordPress) spreken. Dat werkt dus met een database, waarin zo ongeveer je hele productie is opgenomen. WP, dat dus in ons geval samenwerkt met provider, heeft een plugin, waarmee je minstens 1x per week een backup van die database kunt maken. Een engineer bij Vevida heeft het overigens voor ons zo geregeld, dat we met een batch- programma (in het aloude DOS, dat nog steeds in Windows (7) is ingebakken!) in een wip zo’n b.u. hebben gemaakt. Hebben geen enkele aanwijzing dat WP ’te groot’ zou zijn geworden. Overigens kan ik Sante gerust stellen: het is onwaarschijnlijk dat een Ddos-aanval zijn gegevens heeft gewist; dat zou dan in ons geval ook moeten zijn gebeurd. Of niet?

 • juzo:

  Ik zie dat Typepad met Blogs.com af en toe heel even (een kwartier) toegang geeft (gisteravond 22:52 u tot 23:14) en daarin zou Sante even snel in zijn root aldaar een .htacces bestandje kunnen plaatsen dat in de errordirectory index verwijst naar zijn andere site, bijvoorbeeld —
  ErrorDocument 404 /errors/index.htm
  ErrorDocument 403 /errors/index.htm
  ErrorDocument 522 /errors/index.htm
  — Je moet in dat soort situaties altijd snel optreden: uit het oog is uit het hart voor veel gebruikers, als men je niet meer kan vinden.
  WP en Opera bieden de mogelijkheid de hele site automatisch in xml te backuppen en zelfs automatisch wekelijks naar je toe te uploaden. Die kan je daarna makkelijk elders onderbrengen.
  Met Typepad en Blogs.com komt het niet meer goed, vrees ik en dan is een snelle verwijzing van je “klantjes” erg nuttig, bijv. http://juzonieuws.nl/3
  Ik ben 3 dagen weg, en daarna moet het weer in orde zijn als ik weer eens kijk. – Veel succes.

  ‘\°_°/’

 • juzo:

  Correctie: .htacces moet zijn .htaccess
  zoals in de handleiding
  http://www.homepage-maken.nl/htaccess/error-pages.php
  Groet, Jules.

  ‘\°_°/’

 • Met dat laatste ben ik het eens. Ik heb dat account nu sinds eind januari 2005 en buiten storinkjes van een paar uur altijd perfecte service gehad, sinds twee jaar zelfs geheel gratis.

 • juzo:

  Ddos-aanvallers zijn er pas de laatste twee jaar.
  Als ze eenmaal de weg naar een willige prooi (Typepad) gevonden hebben, komen ze wéér.
  Amerikaanse, Russische, Chinese en Poolse cyber-on-war instanties en organisaties proberen ze uit, om de werking ervan in de maatschappij te controleren en hun eigen ‘vaardigheden’.
  Ik zou maar alle extra beveiligingsmaatrgelen (backup-restore) installeren en gebruiken die maar te verzinnen zijn.
  Het duurde veel te lang voordat Typepad de fout kon herstellen.

  ‘\°_°/’

  Zoiets hadden we bij het Limburgs Dagblad eens moeten meemaken zeg.
  Zoiets hebben we dan ook een aantal malen bij het Limburgs Dagblad meegemaakt.

  Ik stond er dan ook, derhalve, zelf met m’n grote flaporen bij.

Reageer