Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Informateur Best: VVD, D66, Best Open, PvdA

informateur
Informateur Vermeulen (rechts) bij het uitbrengen van zijn advies.


VVD, D66, Best Open en PvdA. Zo zou de nieuwe coalitie in Best, volgens het advies van politiek onafhankelijk informateur Ruud Vermeulen er uit kunnen zien. In een openbare raadsvergadering die ruim een kwartier te laat begon, omdat een vooroverleg van Vermeulen, de fractievoorzitters en de burgemeester uitliep, verklaarde de informateur dat hij vraagtekens zette bij ‘de brede coalitie’ waarom was gevraagd.  ‘Want met een sterke coalitie, krijg je een luie oppositie.’ Het raadsdebat over het advies volgt over ongeveer twee weken.

 

 

De meeste groeperingen in de raad lieten het bij een voorlopige reactie. De lokale partijen JO en Gemeentebelangen, lieten evenwel weten dat ze vonden ‘er bekaaid af te komen’ (JO) en dat het advies te weinig tegemoet komt aan de verkiezingsuitslag (GB).

Ruud Vermeulen hield een uitvoerig referaat, waarbij ‘bestuurlijke vernieuwing’ voor hem staat voor de chemie tussen raad, college én ambtenaren.

Een reactie op “Informateur Best: VVD, D66, Best Open, PvdA”

  • “Met een sterke coalitie krijg je een luie oppositie.” Wat een flauwekul. Erger nog dan een tegeltjes-wijsheid, want dom,en een desavouering van het begrip oppositie. Maar ja, wat kun je verwachten van een generaal, die zijn hele leven doorbracht in de meest a-democratische samenleving die er bestaat: het leger. Dat de Bestse gemeenteraad zo’n man om advies vraagt is een schande.

Reageer