Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Uiteindelijk gaat het wel om de macht

De gemeenteraad van Best is ‘terug bij af’ na het advies van formateur Ruud Vermeulen over de coalitievorming. Dit gaat even duren. Generaal b.d. Vermeulen hecht veel waarde aan ‘de chemie tussen raad, college en ambtenaren’, maar vergat hierbij de burger, die zoals tussen neus en lippen werd opgemerkt ‘met de rug tegen de muur staat’. Chemie? Het zal wel, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de macht. Personeelsbeleid bij defensie is iets anders dan politiek.

(Gesproken column voor Omroep Best, 16.04.14, 18:10 uur.)

Meer op Manieren

4 Reacties op “Uiteindelijk gaat het wel om de macht”

  • Vaak is het voorgekomen in de politiek dat minder capabele personen op bepaalde posities zaten waardoor er meer belemmering is geweest dan vooruitgang. Vandaar dat er iemand wordt aangesteld om personen te beoordelen op bepaalde kwalificaties. Een coalitie wordt dus niet altijd samengesteld uit personen met de grootste aantal stemmen of progressie . Anders zou men ook geen formateur nodig hebben. Gelukkig wordt er ook gekeken naar de competenties van personen.

  • Het openbare raadsdebat over de coalitievorming is op donderdagavond 24 april om 20:00 uur.

  • Stan:

    Zowel in de column als in de reactie van Jos van Alphen wordt gesproken over een formateur. Dhr. Vermeulen is aangesteld als informateur, wat beslist iets anders is.
    Natuurlijk is het belangrijk dat er goede mensen op het pluche komen. Nu gaat het echter wel heel veel over mensen en weinig over ideeën. Zo toont Best weer eens haar dorpse karakter. Je zou bijna gaan verlangen naar een samenvoeging met Eindhoven.

Reageer