Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Philip Morris heeft Eindhovense voorgeschiedenis

mignot_en_de_block
De imposante sigaren- en sigarettenfabriek in hartje Eindhoven van  Mignot & De Block op een tegeltableau, aangeboden door het personeel bij het zestigjarig bestaan in 1918. Foto Hans van Melis © Stichting Eindhoven in Beeld.


Mignot & De Block produceerde tabakswaren van 1858 tot 1969 

De sluiting van de sigarettenfabriekl van Philip Morris in Bergen op Zoom – een sociaal drama in West-Brabant – betekent ook het definitieve einde van een belangwekkend stuk industriële geschiedenis van de stad Eindhoven. M&B produceerde namelijk vanaf 1858, aanvankelijk in Woensel en later in een imposant fabriekscomplex in het hartje van Eindhoven sigaren en later sigaretten. In 1969 ging de productie naar Philip Morris.

 

 

Wie in Eindhoven in de buurt van de fabriek kwam kreeg onmiddellijk de tabakslucht in de neus. Vanaf 1969 werden de sigaretten voortaan bij het Amerikaanse bedrijf Philip Morris in Bergen op Zoom gemaakt, in een fabriek bij de scherpe bocht van de A58 richting Vlissingen. De sigarenfabricage ging over naar Hofnar in Valkenswaard, waarvan alleen de naam nog bestaat in die van het plaatselijk theater.

Gedetailleerde informatie over Mignot & De Block is onder meer te vinden op Wikipedia. Zie ook: Eindhoven in Beeld

Reageer