Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Posthoorns of jachthoorns?

wapen_eindhoven
Wapen van Eindhoven met daaronder een posthoorn.
 

In een beschrijving van het gemeentewapen van Eindhoven (Eindhovens Dagblad van heden) is sprake van drie posthoorns. Die zouden zijn ontleend aan het wapen van het geslacht Horne dat ooit in Brabant (Eindhoven, Cranendonck, Boxtel, Liempde) de dienst uitmaakte. Maar zijn het posthoorns?

 

 

Wie even op het internet zoekt,  raakt in twijfel. Er zijn heraldici die volhouden dat het jachthoorns zijn en dat ligt ook nogal voor de hand want wat zouden de Hornes met de post te maken hebben gehad in een tijd dat die nog nauwelijks ontwikkeld was? Bij adellijke heren denk je ook eerder aan de jacht en de daarmee verbonden rechten.

Voor de aardigheid een fragment van een posthoornsignaal (het oproepen van de postmeester) uit het midden van de negentiende eeuw. POSTSIGNAAL

Reageer