Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Raadslid in Vernusse (Auvergne)

Mijn dochter Mariken (51) is zondag gekozen tot lid van de gemeenteraad van Vernusse (Auvergne). Ze woont al bijna zes jaar in hartje Frankrijk en spreekt Frans als was het haar moedertaal. Trots als een aap-wat-heb-je-mooie-jongen, denk ik aan mijn reeds lang overleden oudste zus Diny, die in de jaren vijftig in de raad van Breda kwam en door ons, overeenkomstig de mores van die tijd, spottend met edelachtbare werd aangesproken.

 

(Later trouwde ze met een wethouder en moest ze er weer uit.) Diny had trouwens ook de leraarsacte Frans.

Mariken schrijft over de verkiezing op haar weblog en ik zie alles helemaal voor me: ‘Er waren 124 stemgerechtigden in ons dorp. 112 mensen hebben gestemd en zij mochten 11 voorkeurstemmen geven. Ik heb 62 stemmen gekregen. We hebben met de gehele lijst gewonnen. De burgemeester is herkozen. Het was een spannende gebeurtenis en er waren heel veel mensen in het kleine vergaderzaaltje van de Mairie om de telling bij te wonen. Daarna heb ik nog nooit zoveel flessen champagne zien opengaan. Gelukkig geen controle tegengekomen op het weggetje van Vernusse naar Brénazet…’

Haha, je moet dat weggetje van minder dan 1 km kennen… Je komt er hoogstens langs 1 koe.

Reageer