Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Korten en afbreken

bezuinigingen
De regeringscoalitie kan dan wel roepen dat ‘het weer goed gaat’ het korten en afbreken gaat onverminderd door. Zo heeft de Bestse Bibliotheek, die het tot dusver 50 jaar heeft volgehouden, de abonnementen van 32 tijdschriften moeten opzeggen. Dat is ongeveer een kwart van de collectie, meldt bestuurder Ingrid van Beek desgevraagd. Er zijn overigens ook bladen bij, waarvan de uitgave is gestaakt. De bieb-bezoeker wordt geïnformeerd met A4-tjes op de uitstalplanken.

 

 

Van Beek: ‘Er is onder meer gekeken naar de mate van gebruik (uitleningen). Het is zonder meer een bezuinigingsmaatregel, het budget voor de tijdschriften is teruggebracht naar € 7.000,-. We proberen te snijden zonder dat het zichtbaar is maar we ontkomen niet aan maatregelen op personele en collectie-uitgaven.’

Intussen worden de plakletters ‘bibliotheek’ van de ramen gekrabd, maar dat is minder symbolisch dan je zou denken. Ze waren versleten en er ontbraken er toch al, doordat een ruit is vervangen. Bovendien gaat de bibliotheek ‘hopelijk’ binnenkort samen met muziek- en dansinstituut Pulz en educatief centrum De Wig.

Alle Nederlandse openbare bibliotheken verkeren in een saneringsperiode. In Eindhoven verdwijnen tien van de elf uitleen-locaties. Er is verder beroering over een particulier bedrijf, Karmac Bibliotheek Service, dat bezig is ‘de service’ in tal van dorpen over te nemen. Door de bibliotheken wordt dit ‘een stap terug in de tijd’ genoemd.

Reageer