Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Achterom kijken 37

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961). Meer info hierover. Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas.

 

Perskamer Brabants Provinciehuis, 1970De Bredase journalist Toon Kloet, aan het werk voor zijn Dagblad De Stem in de perskamer van het Brabantse provinciehuis. http://manieren.blogspot.nl/2010/01/houdoe-toon-een-goede-collega-is-er.html

Dit is de Perskamer in het  Brabantse Provinciehuis anno 1970. De journalist die daar op een dikke schrijfmachine zit te werken is Toon Kloet, een leven lang redacteur van het West-Brabantse dagblad De Stem (sinds de fusie met het Brabants Nieuwsblad BN-DeStem). De perskamer als accommodatie voor de provincieredacteuren/statenverslaggevers is uit de tijd.

De perskamer was een plek om te werken en voor de journalisten om elkaar of voorlichters (er waren er toen twee of drie) te ontmoeten. Tegenwoordig heeft ieder lid van het college van Gedeputeerde Staten een eigen woordvoerder. Dat zijn dus zeven communicatieadviseurs.

Persvoorlichter Bientje Koene van de Provincie Noord-Brabant in de perskamer van het provinciehuisIn de perskamer werden persconferenties gegeven, er lag enige documentatie en bij krikkele zaken kon hier bij provinciale bestuurders onder vier ogen wederhoor worden toegepast.


<-Bientje Koene, oud-journalist en provincievoorlichter in de jaren 70, komt de perskamer binnen.


Op een gegeven moment maakte de schrijfmachine plaats voor een kleine laptop met monochroom schermpje, waarmee met een akoestisch modem waarin de telefoonhoorn werd gewrongen, tekst naar de redactie kon worden gezonden. Bij lange statenvergaderingen zat men daar te werken, ondertussen via een luidsprekertje de debatten volgend.

Desgevraagd laat de provincie weten dat de perskamer niet meer als zodanig wordt gebruikt. ‘Iedereen heeft een tablet en er wordt zoveel mogelijk zonder papier vergaderd.’ Gezelliger?

Reageer