Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

OV van en naar Best? Ja, daaag!

in_hermesbus3In de kerstvakantie heb ik heel wat streekbussen leeg over de vrije busbaan in de wijk Heivelden zien passeren. Het stemde mij niet vrolijk. Intussen heb ik ook wat ervaring opgedaan met de nieuwe dienstregeling van Hermes/Connexxion. En die stemmen mij zelfs droevig. We zijn er in Best wat het OV betreft niet op vooruit gegaan.

 

 

Natuurlijk heb ik de sinds december geldende dienstregeling voor de lijnen 145 en 144 niet helemaal uitgeveterd, maar via 9292.nl ben ik nagegaan, hoe het best met het OV tussen 10 en 12 uur naar het Catharinaziekenhuis vice versa te reizen. Heen gaat nog wel: vanuit Heivelden zonder overstappen in een half uur. Maar vul ik 11:30 als mogelijk tijdstip van vertrek in vanaf het ziekenhuis, dan kan ik niet eerder weg dan om 11:55 met lijn 144 vanaf het nabije Winkelcentrum Woensel, om dan niet verder te geraken dan station NS Best, waarna er niets anders op zit dan (in ca. 20 minuten) naar huis te lopen.

Je zult maar slecht ter been zijn. In dat geval is er nog wel een alternatief, namelijk met de stadsbus naar station Eindhoven, vervolgens met de trein naar Best en met lijn 141 tot de Oirschotseweg. Ja daaag.

Reageer