Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2013
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Dwangmatige regionalisering

Ooit werkte ik bij het Limburgs Dagblad en toen ik eens een reportagereis naar Kenia ging maken drong een van de collega’s op de redactie er op aan dat ik zou aankloppen bij de bisschop van Kisumu, Jan de Reeper want dat was een Limburger die uit Echt afkomstig zou zijn.

Meer op SanteLOGie

Een reactie op “Dwangmatige regionalisering”

  • Een kleine twintig jaar geleden reisde ik samen met Domien vd Meijden (verslaggever bij Brabants Dagblad) ook naar Kenia. Daar werkte toen broer Martien, Mill Hill Missionaris. We hebben een waterleidingbedrijfje gestart, en tijdens die reis officieel geopend. Toen was internet nog niet actief, maar elke avond belde Domien de einder,dactie in Best om zijn geschreven verhaal van die dag door te bellen. In Best stond een opname-apparaat. Na het telefoontje werkte iemand de tekst uit tot een artikel, wat de volgende dag in de krant gepubliceerd stond. Mijn vrouw knipte het stukje uit en verzond dat per fax naar Nairobi. Tijdens ons ontbijt keken we daar vol trots naar… De techniek stond voor niets!
    In 1996 is de Stichting Luanda Jinja opgericht, die heel succesvol is. Elk jaar slaagt het bestuur erin circa 150.000 euro te verzamelen om kleinschalige projecten te steunen. Projecten die worden aangevraagd door missionarissen van Mill Hill. Hiermee helpt onze stichting, dankzij steun van donateurs, mensen die hulp hard nodig hebben.

Reageer