Wie is online
22 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Persfiguren

Er is langzamerhand behoefte aan  een lijstje met woordverklaringen onder sommige krantenverslagen.

Wat is bij voorbeeld het verschil tussen een Officier van Justitie en een persofficier? En hoe moeten we een persadvocaat-generaal plaatsen? Wat valt er te persen?

Meer op Manieren

2 Reacties op “Persfiguren”

  • Paul (jurist) mailt: Ja, een wonderlijk gedoe.De persofficier is inderdaad de voorlichter, en dat zal – denk ik dan maar – ook altijd een hoofdofficier zijn.
    Ik denk dat het hier gaat over het besluit om dat filmpje op internet te zetten. Dat was bij het OM kennelijk genomen door een onbevoegd iemand, niet zijnde een hoofdofficier (en/of persofficier).Het lijkt mij niet voorbehouden aan de persofficier, al gaat het om het publiceren van gegevens over een verdachte.Volgens mij is het toch een bevoegdheid van een hoofdofficier, ofwel een persofficier, die volgens mij ook altijd hoofdofficier is.
    De Pers-Advocaat Generaal is iets soortgelijks; Advocaat Generaal is de Officier van Justitie bij het Gerechtshof.
    Officier of Advocaat Generaal, persen doen ze allemaal.

  • peter stiekema:

    Het is, kortom, een wet van meten en persen!

Reageer