Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Te grote broeken

schaliegas-vrij-nederland-stickerNatuurlijk vindt Mieke Geeraedts cs, oftewel de VVD-fractie in Provinciale Staten van Noord-Brabant, het symboolpolitiek van de meerderheid, pogingen te doen om het proefboren naar schaliegas te voorkomen. Door Brabant schaliegasvrij te verklaren zouden de staten een veel te grote broek hebben aangetrokken, zo luidt haar redenering vandaag in een opiniestuk in het Eindhovens Dagblad.

Meer op Manieren

Een reactie op “Te grote broeken”

  • Deed de scheidende bestuursvoorztter van Shell, Peter Voser, vorige week tegenover The Financial Times een negatief boekje open over de ervaringen van het bedrijf met schaliegas in de VS (hij noemde de investeringen voor 17 miljard in de afgelopen jaren nog steeds ‘een gok’), exploitatie van de ‘nieuwe fossiele energiebron’ in Nederland is voor de multinational totaal geen optie.

    Volgens een betrouwbare bron bij Shell, vindt men ons land daarvoor veel te klein. Zou Shell nog verder willen avonturieren met schaliegas, dan zou dat alleen gebeuren in grote (steppen)landen als Oekraïne of Kazachstan. Maar zolang schaliegaswinning alleen maar voor afkalving van de winst zorgt, is de animo minimaal.

Reageer