Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2013
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Achterom kijken 17

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961). Meer info hierover. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken.
© Guido t’ Sas.

De voorganger van de voorganger van de voorganger van de JSF
hawker_hunter_324squadron_v

Mannen van het 324 Squadron op de Vliegbasis Leeuwarden prepareren een Hawker Hunter straaljager, ca. 1957. Als ik de volgorde goed heb dan was dit de voorganger van de voorganger van de voorganger van de Joint Strike Fighter (JSF), waarover nu weer zoveel te doen is.

De Hawker Hunter werd opgevolgd door de Starfighter en, als ik het goed heb, daarna door de F16. Er kan er best nog een tussen hebben gezeten. Zie onder meer deze website.

324_squadron_vaart_uitAls verslaggever in Friesland (1956-1961) kwam ik veel op de Vliegbasis Leeuwarden en had dan meestal contact met het 324 Squadron. Het was een hechte vliegersclub, die in haar vrije tijd ook nog van alles ondernam, zoals zeilen met een <- oldtimer op de Friese meren. Twee telexisten van de vliegbasis hielpen ons trouwens jarenlang met het ‘s avonds doorseinen van kopij naar de in Noordholland gevestigde zetterij. Op de foto zie je op de achtergrond het toenmalige Provinciaal Electriciteitsbedrijf (PEB) van Friesland in Leeuwarden.

(Klik op de foto’s voor de originelen op Flickr.)

Reageer