Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2013
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Achterom kijken 6

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961). Meer info hierover. Klik op de foto voor weergave van het originele formaat in een nieuw venster. De complete rubriek is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken.
© Guido t’ Sas.

De kruidendokter, 1968kruidenlucht

Cafetaria-bar Kruidenlucht in Casteren, in de Kempen, ten zuiden van Eindhoven, ca. 1968.

 

In 1968 werd de Casterense ‘kruidendokter’ Willem van de Moosdijk nationaal nieuws toen Willem Duys in zijn t.v.-talkshow de praktijken van deze man aan de kaak stelde – beter: hem regelrecht de oorlog verklaarde. Hij won.

Het dorpje Casteren was al eerder op de kaart gezet door de verhalen over de ‘schatrijk geworden’ Van de Moosdijk, die dagelijks 22 bestelbusjes met ‘geneeskrachtige kruiden’ door het hele land liet rijden. Eén van die verhalen luidde dat de ‘miljonair’ op zondagmorgen was gesignaleerd, bij het verlaten van de kerk, al bladerend in een bundel bankbiljetten.

In die tijd doopte een slimme ondernemer zijn niet ver van de woning van de kruidendokter gelegen bar-cafetaria Kruidenlucht. De zaak bestaat nog steeds onder die naam en floreert als ‘restaurant, café en feestzaal’. Gezonde lucht!

Reageer