Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2013
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Een wolkje aan de lucht

Merkwaardige gewaarwording. Nog nooit eerder gezien natuurverschijnsel, terwijl ik toch al ‘n aantal jaren meega. In de strak blauwe hemel boven Sisteron – azuurblauw inderdaad – verschijnt opeens een heel klein wolkje, als een aankondiging van meer. Dan wordt dat wolkje groter, krijgt een kind. Binnen vijf minuten wordt dat wolkencomplexje weer helemaal afgebroken en keert het gave uitspansel terug.

Meer op Manieren

3 Reacties op “Een wolkje aan de lucht”

 • Joop:

  Voor ons een bekend verschijnsel. Het heeft met de bodemgesteldheid te maken. We hebben het voor het eerst gezien op een skivakantie in Frankrijk. Halverwege een mooie lange afdaling stond een leuk cafeetje met een groot terras. Wel druk bevolkt, maar er was een plekje, net in de schaduw, maar naar de lucht kijkend zat het er dik in dat we binnen een kwartier in de zon zouden zitten.

  De wolken bewogen in een duidelijke richting en er kwam een heel grote plas strakblauwe lucht aan. Het duurde en het duurde, maar we bleven in de schaduw zitten. Na het bestellen van een tweede drankje hielden we de lucht met wolken haarscherp in de gaten en toen ontdekten we het;

  Er was kennelijk een scherpe scheiding van warme en koude lucht precies voor ons terras en daar zag je elke keer als bij toverslag nieuwe wolken ontstaan. Ons tafeltje bleef maar steeds in de schaduw staan.

  Het was een sterk bebost gebied met veel kale plekken en natuurlijk de ontboste piste. Dat verooraakte die merkwaardige scheiding in de bovenlaag. Boeiend om waar te nemen, maar we kregen het toch te koud en zijn verder gegaan. Sindsdien zijn we nóg kieskeuriger bij het uitkiezen van een rustplaats.

 • Guido, ik zag op de buienradar vandaag anders wel een felle blauwe veeg over Sisteron met een paar leuke rode vlekken, ten teken van onweder. Hier was het stralend blauw en 22 graden. gelukkig regent het weer en wordt het morgen, heel vertrouwd, 12 graden.

  • Guido:

   Lees nu van je dat het bij jullie nauwelijks meer dan 8 graden is geworden, vandaag en dat iedereen snipverkouden is. Dan hebben wij al helemaal niets te mopperen met geregeld zon en 18 graden. Niettemin is de ‘klimaatverandering’ ook hier in Zuid-Frankrijk het gesprek van de dag.

Reageer