Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Ook in Friesland gebeuren rare dingen

bebmulder‘Ook Aarle kan ingrijpend van aangezicht veranderen. Kunstjes genoeg hiervoor,’ schreef Jasper van der Schoot onlangs op deze site. Hij doelde daarmee op het riskante beleid van de Provincie Noord-Brabant op het vlak van het gebruik van de ruimte in de zogenaamde buitengebieden, waarbij hij wees op enkele rare ontwikkelingen in het buitengebied, met name in Zandoerle (gemeente Veldhoven). Via een bericht in de Leeuwarder Courant over een mij van jongsaf bekende Friese schilder kwam ik aan de weet, dat het ook in het mooie Friese waterland wel eens flink uit de hand kan lopen.

Het bericht in de LC viel in de eerste plaats op, door de mededeling van de 74-jarige Leeuwarder kunstenaar dat hij notarieel heeft laten vastleggen, dat na zijn dood alle schilderijen die zich dan nog in zijn atelier bevinden, moeten worden vernietigd. Toen ik vervolgens op de website van Mulder ging kijken, stelde ik vast dat ik moet zien, voor het zover is, te redden wat er nog te redden valt. In ruim een halve eeuw tijd heeft Beb zich namelijk ontwikkeld tot een gedreven vervaardiger van kleurrijke abstracte doeken.

Maar op die site stond ook een boeiende film die Omrop Fryslân aan de kunstenaar heeft gewijd. En daarin confronteerde hij de kijker met een ergerlijke aantasting van het landschap in Earnewâld. Daarover gaat bijgaand fragment uit de film. (Geüpload naar You Tube, krachtens het citaatrecht.)

© Omrop Fryslân/Beb Mulder

Reageer