Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Eindelijk goed bezig

infrarood_in_treinJe zag het Jantina Woudstra, projectleider van de NS, enthousiast op  NOS op 3 (jongerenkanaal!) demonstreren: een app. waarmee je met je smartphone kunt nagaan, waar nog ergens plek is in de trein. Een proef met infrarood sensoren op het traject Roosendaal-Zwolle ten koste van twee miljoen euro.
Verder op Manieren

Een reactie op “Eindelijk goed bezig”

  • Emiel Bootsma:

    En het kan nóg beter. Wanneer mensen van tevoren hoe lang een trein is en waar op het perron hij stopt, kunnen ze zich veel beter over de trein verdelen. In Den Bosch ervaar ik geregeld dat treinen niet stoppen waar ze dat volgens de regeling zouden moeten doen (zodat mensen aan de voorzijde snel soms wel 100-150 meter moeten teruglopen om de trein überhaupt nog te halen, terwijl hij eigenlijk voor hun neus had moeten stoppen). Het lijkt me vrij simpel om zoiets aan de app toe te voegen. En tegelijkertijd de machinist te instrueren dat hij doorrijdt tot waar de borden zeggen dat hij moet staan – en niet eerder stopt omdat hij dan zelf dicht bij de koffiebar is…

Reageer