Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ook gemeente Best mist nu naam op station

De gemeente Best is van plan, bij het eerstvolgende overleg met de NS, het ontbreken van een naam op het station  aan de orde te stellen. ProRail hanteert bij de bouw van stations beperkende regels aangaande het aanbrengen van de plaatsnaam, die door de architect gemakkelijk zijn te omzeilen. Dat is onder meer bij de bouw van het station  Dronten, aan de Hanzelijn, gebleken.

Meer

3 Reacties op “Ook gemeente Best mist nu naam op station”

 • Toch is het zot… Moet je er als inwoners van Best aan herinnert worden dat je in Best bent? Wat is de meerwaarde van de enorme plaatsnaam vermelding op het station? Je ziet er vanuit de trein niets van. Daarbij was er recent vanuit stedebouwkundige uitgangspunten juist commentaar op het gebouw omdat het volkomen los staat van andere gebouwen in Best. Zo’n gebouw verder ontsieren is dan geen verbetering.
  Wat mij betreft houdt de NS voet bij stuk en laat ze het gebouw niet ontsieren door een overbodige uitbundige vermelding omdat enkele mensen met vergeetachtigheid blijkbaar niet meer weten waar ze rondstrompelen.
  Als de gemeente zo nodig een grote vermelding van het woord BEST in het dorp wil, dan hebben ze genoeg ‘eigen’ gebouwen en plekken waarop ze dat kunnen doen.
  Als de NS dan toch besluit aan het verzoek mee te werken, dan hoop ik op een wat minder uitbundige manier dan in Dronten.
  “Station Best” of alleen “BEST” net boven het merk van de NS lijkt me mooi zat.

 • Theo van Gerwen:

  De architect heeft natuurlijk geen afspraak gemaakt met de betreffende ambtenaar, ja zo gaat dat tegenwoordig in Best.
  Tom Lassing heeft er niets van begrepen. De naamaanduiding is voor de bezoekers aan Best die de trein willen nemen en het station moeten zoeken.
  Op het gemeentehuis staat ook de naam vermeld. Waarom zo dit nu zijn? En toen het er nog was zag je ook de naamsaanduiding POSTKANTOOR.

Reageer