Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2012
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Akoestiek aan de Bestse Ringweg

aktoestiek_aan_ringweg
Aan de Bestse Ringweg, bij de rotonde met de Oirschotseweg, legt men de laatste hand aan een ‘geluidswerende muur’. Beton met een reliëf, waarvan tevoren is gezegd: ‘dat wordt heel mooi’. Ik hoop dat die muur gauw een groene klimmer krijgt.

 

Best voert de laatste tijd op het gebied van het ‘akoestisch milieu’ een nogal wisselvallig beleid. Ter hoogte van de vorig jaar voltooide geschakelde huizen, die met de achterkant naar de Ringweg toe staan (terrasjes), is de zogenaamde fluisterwal plotseling onderbroken. Langs genoemde huizen is een gracht gegraven. We zijn geen deskundigen, maar weten al heel lang dat een waterpartij door weerkaatsing het geluid verder draagt.

2 Reacties op “Akoestiek aan de Bestse Ringweg”

  • Ik heb me recent laten vertellen dat een strook water het geluid juist ‘opneemt’. Ik was ook sceptisch, omdat ik van vroeger op de Friese meren nog wel weet dat je het gefluister op een andere boot ver weg soms nog kon horen alsof ze naast je zaten.
    Hoe zit het nu?

    • Guido:

      Ik wilde niet teveel zeuren, maar een bekend voorbeeld was, een vijver voor het podium van een openluchttheater, in de tijd dat men nog niet met elektronische versterking werkte.

Reageer