Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2012
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Het verschil tussen een veehouder en een boer

koe_in_friese_vlagDe nrc.next had het begrepen, het artikel was dan ook afkomstig van ‘onze Friese correspondent’. De man die nu is gepakt omdat zijn DNA hetzelfde is als van materiaal dat was achtergebleven op het vermoorde lichaam van Marianne Vaatstra, wordt in het artikel steevast veehouder genoemd. En in alle andere kranten boer.

Meer op SanteLOGie

2 Reacties op “Het verschil tussen een veehouder en een boer”

  • Mijn naam wordt in deze column in zoverre ijdel gebruikt, dat – al zegt dat op zichzelf niet alles – ik mij niets van een dergelijke discussie over het verschil tussen boer en veehouder kan herinneren. Het lijkt mij onwaarschijnlijk, temeer daar ik destijds al heel goed wist dat Friesland, met name in de streek die Het Bildt heet, ook heel wat akkerbouwbedrijven kent. Daar komen bij voorbeeld de bintjes vandaan. Mijn dochter is getrouwd met een veehandelaar annex -houder. Ze annonceren zich als melkveebedrijf. Maar manlief gaat wel degelijk dagelijks ‘de boer op’ (zegt hij) om te kijken of er wat te handelen valt. Hoe het zij, dit is weer een aardig stukje geouwehoer van Sante, zó zelfs dat het mijn dag goed maakt.

  • Wij kunnen het er over eens zijn: zoiets verzin zelfs ik niet. Ik meen me zelfs te herinneren waar ik dat woord ‘boer’ gebruikte: in een stukje over neerstorten van een Hawker Hunter van de luchtmachtbasis Leeuwarden in een weiland, waar de boer naar stond te kijken. Dat moest dus een veehouder zijn.

Reageer