Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kijken en kieken in Oirschot

Oirschot_kijken&kieken_264x550Vorige week lieten we al zien, dat je voor fietsen tussen Best en Oirschot helemaal niet aangewezen bent op de saaie, druk door auto’s bereden gemeentenweg. Behalve het fietspad langs het kanaal en de nieuw aangelegde kanaalzone zijn er, vanuit Oirschot gezien, ook nog de Montfortlaan, langs het voormalige klooster, waar in de voortuin wellicht de oudste, grootste en mooiste rooie beuk van Brabant staat. Via het gehucht Straten met zijn Antoniuskapel, ga je dan via de Antoniusweg en de Kapelweg (genoemd naar de Annakapel in de buurtschap Aarle) weer naar Best. Opmerkelijk: Best past op z’n buitenwegen 60 km maximum toe; Oirschot vindt dat niet nodig. Aan de Boxtelse kant zie je hetzelfde. Leve de gemeentelijke autonomie!

 

Vertrek je vanuit Best dan bereik je het Oirschotse  centrum via de Molenstraat. Van daaruit heb je tussen monumentale huizen door een uniek zicht op de toren van de Sint Pieter. (Lees verder onder de fotomontage.)Oirschot_kijken&kieken
Bij de Stratense kapel moest Guido, zelfs als Brabander, even nadenken over de – nieuw aangebrachte – tekst op het poortje er naar toe: Jan zunne durgang. Welke Jan is zo bevoorrecht, dat hij zijn eigen toegangspoortje heeft?

Reageer