Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Dat heeft Oirschot nu eens goed gedaan

coll_kanaalzone

Dat heeft Oirschot nu eens goed gedaan. Temeer daar hierdoor een nieuwe (toeristische) fietsroute tussen Best en Oirschot is ontstaan. Je kunt achter het appartementencomplex De Heeren van Oirschot om onder het viaduct van de Kempenweg door tot in het centrum doorfietsen. Start in Best bij voorbeeld vanaf winkelcentrum Heivelden en dan via de Heikantweg. Het dijkpad heeft sinds enkele jaren  twee rijstroken. Best moet wel even de asstrepen overschilderen, want die zijn versleten.

Dit stukje heeft een vervolg.

2 Reacties op “Dat heeft Oirschot nu eens goed gedaan”

  • […] helemaal niet aangewezen bent op de saaie, druk door auto’s bereden gemeentenweg. Behalve het fietspad langs het kanaal en de nieuw aangelegde kanaalzone zijn er, vanuit Oirschot gezien, ook nog de Montfortlaan, langs het voormalige klooster, waar in de […]

  • Guido:

    Het ED heeft vandaag in zijn regiokatern een mooi uitgediept verhaal over de nieuwe Kanaalzone in Oirschot. Opmerkelijk detail: De inrichters hebben uit esthetische afgezien van verkeersborden die onderscheid maken tussen paden voor voetgangers en fietsen. Dit komt toevallig overeen met mijn opvatting, dat je dat onderscheid tussen de zogenaamde zwakke verkeersdeelnemers eigenlijk consequent zou moeten laten vervallen en uit zou moeten gaan van de verantwoordelijkheid jegens elkaar van voetgangers en fietsers. Met andere woorden: waarom zouden scootmobielen wel op het trottoir mogen en prudente fietsers niet?

Reageer