Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2012
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Jean Jacques Rousseau * 28 juni 1712

rousseau-12-hpGoogle heeft een van zijn inmiddels befaamde logo’s –> gepubliceerd, dat vandaag is gewijd aan de Franse filosoof Jean Jacques Rousseau, die vandaag precies 300 jaar geleden werd geboren.  Deze denker en schrijver (Le Contrat Social) heeft mede de stoot gegeven tot het ‘verlichtingsdenken’ en tot de grote maatschappelijke veranderingen in Europa aan het einde van de achttiende eeuw.

Rousseau, die 66 jaar werd, was ook een propagandist van het ‘natuurlijk leven’, wat een hype werd avant la lettre. Daarom vind ik het ‘Google-logo’ goed getroffen. De Franse koningin Marie-Antoinette deed daaraan mee, door op haar landgoed Trianon, in het park van Versailles, een ‘gehucht’ aan te leggen, waar zij met haar hofhouding boerinnetje speelde, omringd door vooral aaibare beestjes. Of ze ook koeien heeft gemolken, weet ik niet zeker. WebSonic.nl wijdt een kort en leesbaar artikel aan het overigens ook nogal omstreden fenomeen Rousseau.

Reageer