Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->


Instagram

Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
juni 2012
Z M D W D V Z
« mei   jul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Jean Jacques Rousseau * 28 juni 1712

rousseau-12-hpGoogle heeft een van zijn inmiddels befaamde logo’s –> gepubliceerd, dat vandaag is gewijd aan de Franse filosoof Jean Jacques Rousseau, die vandaag precies 300 jaar geleden werd geboren.  Deze denker en schrijver (Le Contrat Social) heeft mede de stoot gegeven tot het ‘verlichtingsdenken’ en tot de grote maatschappelijke veranderingen in Europa aan het einde van de achttiende eeuw.

Rousseau, die 66 jaar werd, was ook een propagandist van het ‘natuurlijk leven’, wat een hype werd avant la lettre. Daarom vind ik het ‘Google-logo’ goed getroffen. De Franse koningin Marie-Antoinette deed daaraan mee, door op haar landgoed Trianon, in het park van Versailles, een ‘gehucht’ aan te leggen, waar zij met haar hofhouding boerinnetje speelde, omringd door vooral aaibare beestjes. Of ze ook koeien heeft gemolken, weet ik niet zeker. WebSonic.nl wijdt een kort en leesbaar artikel aan het overigens ook nogal omstreden fenomeen Rousseau.

Reageer