Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2012
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Brabants Dagblad verdwijnt uit centrum Den Bosch

Het Brabants Dagblad verdwijnt uit het centrum van Den Bosch. De krant, met nog slechts 80 medewerkers ter plaatse, hoofdzakelijk journalisten, verhuist eind dit jaar naar de voormalige fabriek van De Gruyter aan de Veemarktkade, achter de Brabanthallen.

 

Het BD was bijna een eeuw aan het Emmaplein, vlakbij het station, gevestigd. Aanvankelijk als Provinciale Noordbrabantsche Courant Het Huisgezin in een klassiek, statig krantengebouw, sinds 1981 in een flatgebouw aan de overkant.

Het Wegenerconcern, waar het BD deel van uit maakt, is nog steeds bezig met ingrijpende reorganisaties. De meest recente is het besluit, zich terug te trekken uit het samenwerkingsverband Gemeenschappelijke Persdienst (GPD), een organisatie met een parlementaire redactie en een net van buitenlandse correspondenten. De GPD moet daarom worden opgeheven. Het Telegraafconcern en de Noordelijke Dagblad Combinatie (onder meer Leeuwarder Courant) zijn daarvan de dupe.

Zie ook: Reorganisatie Wegener noodzakelijk op Villamedia

Een reactie op “Brabants Dagblad verdwijnt uit centrum Den Bosch”

  • Guido:

    Wegener maakt met deze verhuizing een kardinale fout. De zoveelste, moet ik helaas zeggen. Een dagblad, althans de redactie, hoort in het hartje van de stad te zitten.

Reageer