Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2012
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Versobering

Kenmerk van de gewenste veranderingen moet versobering zijn, aldus een Gentse economische filosoof of filosofische econoom in het dagblad De Morgen.

De vraag is natuurlijk, wat je onder versobering verstaat. Neem alleen al de diametraal tegenover elkaar staande opvattingen over bezuinigen van enerzijds de Lentecongsie (niks Kunduz) en anderzijds de tegen 12 september op wraak zinnende PvdA. De zorgkosten moeten omlaag, dus moet de eigen bijdrage omhoog, zegt Rutte. Hoe krijgt-ie deze logica van de kouwe grond, die de rekening dus wéér bij de betalende burger legt, uit z’n strot.

Verder op Manieren

Een reactie op “Versobering”

  • Goed verhaal, we moeten bezuinigen dus gaan de lasten van de burgers omhoog, slaat nergens op. Maar ja, we willen de verworvenheden vd verzorgingsstaat ook niet wegdoen…subsidies schrappen, defensie, ontwikkelingshulp, etc, elke groep zal weer klagen. Uiteindelijk is er maar een oplossing: groeien door innovatie en investeringen door bedrijven en door de overheid in onderwijs, infra etc. Echte groei komt van het bedrijfsleven en nergens anders vandaan, kortom hoe kunnen we de bedrijven weer laten groeien en dan komt alles goed []….maar bedrijven zijn er niet alleen voor de aandeelhouders, ook voor werknemers, omgeving etc.

Reageer