Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Samson moet zijn Samsom

Ir. Diederik Maarten Samsom, dat is het om precies te zijn. Lid van de Tweede-Kamer-fractie van de PvdA en naar het lijkt de favoriet van de partijleden voor het Leiderschap. De mijne ook, zeg ik er meteen maar bij, al heb ik daarin zelfs geen spoor van zeggenschap. Maar nog geen tien jaar geleden liep Samsom rond met een t-shirt waarop Mickey Mouse stond en dat nam mij definitief voor hem in.

Samsom dus en niet Samson, zoals iedereen geneigd is te denken. In een email-wisseling met S. ben ik er ook wel eens ingetuind, maar ja, hij is het gewend.

Mieke van der Weij, presentator van de radiorubriek Met het oog op morgen, probeerde gisteravond olie op de golven te gooien, maar het werd naar mijn smaak eerder olie op het vuur. Dat ging zo: Audiobestandje.

 

Had ze in de eerste plaats maar eens de spellingsmiddelen Marie voor m gebruikt en N voor n, dan was het al beter te volgen geweest. Maar die verwijzing naar de bijbelfiguur Samson maakte de verwarring nog groter. Het zal aan mijn minder bijbel georiënteerde achtergrond liggen, maar ik moet bij Samson eerder denken aan de beul tijdens de Franse Revolutie, door wiens valbijl onder anderen koning Lodewijk XIV en zijn gemalin Marie-Antoinette (Madame Veto) een kopje kleiner zijn gemaakt.

Maar voor eens en voor altijd: SamsoM! Dat is uiteindelijk de som van alles.

2 Reacties op “Samson moet zijn Samsom”

Reageer