Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
februari 2012
Z M D W D V Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Medisch ethicus laakt ‘lek’ in ziekenhuis Innsbruck

chirurgieDe Nederlandse medisch ethicus Erwin Kompanje heeft geen goed woord over voor de gang van zaken rond de behandeling van prins Johan Friso in het ziekenhuis van Innsbruck. Een emeritus hoogleraar neurochirurgie, C. Tulleken, ondervroeg daar de behandelende collega, prof. Claudius Thome, over de toestand van de prins, in het bijzijn van Tullekens echtgenote, een redacteur van NRC Handelsblad, die daarover publiceerde.

Kompanje spreekt op zijn weblog van een ‘schaamteloze schending van het medisch beroepsgeheim’.

Bij de reacties op dit artikel onder meer de constatering: ‘Tenminste vijf (!) partijen vliegen hier uit de bocht: de Oostenrijkse Arts, de Nederlandse Arts, de NRC Journaliste, de NRC Hoofdredacteur en het NOS journaal (door zijn kritiekloze platform).

‘Geïntimideerd’

De website van NRC meldde gisteren nog: ‘Het ziekenhuis zette vanmiddag naar aanleiding van de berichtgeving in NRC korte tijd een bewaker op Koelewijn (de verslaggever, die de medische info doorgaf, hhB) om te voorkomen dat zij nog meer ‘onjuiste’ informatie zou verspreiden. Ze zegt zich even geïntimideerd te hebben gevoeld.’

Audio: Discussie over dit onderwerp in Radioprogramma Met het oog op morgen 18.02.12

Een reactie op “Medisch ethicus laakt ‘lek’ in ziekenhuis Innsbruck”

  • Kompanje heeft groot gelijk. Maar de krant valt natuurlijk niet onder het medisch beroepsgeheim. En het dondert n iks waar de informatie vandaan komt, als die maar betrouwbaar blijkt.

Reageer