Wie is online
14 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Lezers moeten ‘andere krant’ verwachten

wegener_kranten_280x209De inkrimping van de redacties bij de Wegener dagbladen zal onvermijdelijk tot ‘een andere krant’ leiden. Dit is althans de verwachting van Johan van Uffelen, hoofdredacteur van het West-Brabantse BN De Stem.

Van Uffelen denkt onder meer aan een andere editie-indeling.  ‘En voor de kleine berichten zal de lezer wat vaker naar onze internetsite moeten gaan,’ zegt hij in een gesprek met de webredactie van de krant.

De centrale ondernemingsraad van Wegener heeft inmiddels een extern deskundige ingehuurd die nagaat of de noodzaak van de personeelsreductie, waar de Wegenerdirectie en de Engelse eigenaar Mecom op hameren, wel aanwezig is. De uitgever van BN De Stem, Albert Smeitink, gaat voor zijn krant uit van een personeelsreductie van tien tot twaalf procent.

bndestem.nl

2 Reacties op “Lezers moeten ‘andere krant’ verwachten”

 • peter stiekema:

  Je kunt hoog of laag springen, maar uiteindelijk gaat de uitholling van een redactie ten koste van de kwaliteit en de regionale berichtgeving. Met name het laatste zou de reddingsboei zijn waar een regionale krant zich aan vast dient te klampen. Ik heb het hier in Limburg gezien. In ‘mijn’ tijd had de krant een oplage van ruim 80.000 exemplaren. In minder dan 15 jaar is dat aantal meer dan gehalveerd. Toen de redactie ingekrompen diende te worden verdween eerst al het talent. Het journalistieke grauw bleef over. Geen redden meer aan dus. Bovendien zijn hoofdreacties niet in staat om juist de beste journalisten in de regio aan het werk te zetten/houden. Dat werk wordt al gauw als ’te min’ ervaren.

  • Guido:

   ‘ Bovendien zijn hoofdreacties niet in staat om juist de beste journalisten in de regio aan het werk te zetten/houden. Dat werk wordt al gauw als ‘te min’ ervaren.’

   Daartegen heb ik een beroepsleven lang gevochten. Men heeft het begrip ‘streekredactie’ dan ook vervangen door ‘regioredactie’. Zo werd het steeds meer een hellend vlak.

Reageer