Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hangbrug in Brabant

hangbrug_baest_538x403 Zoiets zou je in Azië of Afrika verwachten, maar niet in Brabant: een hangbrug. Sinds kort ligt over het riviertje de Beerze, in het noordelijke deel van het landgoed Baest bij Oirschot een schitterend exemplaar. Je kunt het bruggetje bereiken als je vanaf de kapel van de H.Eik de oever van de beek aan de noordkant volgt. Je mag dan – op z’n Engels – zomaar een weiland oversteken om weer in het bos langs het Wilhelminakanaal te komen. Daar passeert een ‘geabnormaliseerd’ gedeelte van de Beerze via een duiker. En vandaar loopt ook een pad terug naar de kapel.

Er is overigens nog een binnendoor-overgang in het bos, maar die (aantrekkelijker) route hebben we nog niet uitgeprobeerd. Onderdaan dit stukje staat een koppeling naar een fotoalbum over deze wandeling.

Kattenbergse Brug

fietsstraat_baest_205x154 Eerst moeten we nog wat kwijt over het alternatief dat Rijkswaterstaat heeft gecreëerd voor de sloop van de Kattenbergse Brug, de laatste handbediende brug in Brabant. Tussen de landhoofden van die brug en de Groenewoudse Brug, is een zogenaamde fietsstraat aangelegd. Auto’s brommers en tractoren zijn daar te gast, bij een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het wegdek bestaat uit twee asfaltstroken en een ruwe klinkerstrook in het midden.

Het motto is: Gedraag je, ook ten opzichte van wandelaars. Op de zondagmiddag dat wij daar waren passeerden ons in een kwartier tijd drie auto’s, waaronder een te hard rijdende, en daardoor veel lawaai makende SUV. Over het asfalt kwam ons een groep fietsers tegemoet, die mopperden over onze aanwezigheid!

Een reactie op “Hangbrug in Brabant”

  • […] dit voorjaar met nogal wat bombarie vier ommetjes lanceerde, dacht ik direct, jullie hebben de leukste (die met de hangbrug achter de H.Eik) over het hoofd gezien. Niet erg, hoe exclusiever hoe […]

Reageer