Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2011
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Controleer je anti-virus-programma’s!

Ik heb goede redenen om de vaste bezoekers van deze website aan te raden, hun anti-virus-programma’s en applicaties tegen spyware, malware en andere vervelende indringers op hun bij de tijd zijn te controleren. Goede programma’s doen dat trouwens automatisch, maar als ze gratis zijn, willen de makers nogal eens dat je zelf  alert bent en regelmatig opdracht geeft tot bijwerken.

Dit bericht vond ik nodig, omdat hhBest de afgelopen week is gehackt: op een aantal pagina’s is een script geplaatst, waarmee een zogenaamde Trojan naar je computer zou kunnen worden gedownload.

Goede antivirus-programma’s blokkeerden het script en deden daarvan melding in een popup-schermpje. Merkte u niets, dan is er des te meer reden om tot actie over te gaan. Controleer dus je virusscanner en zet hem aan het werk!

Ik heb intussen drastische maatregelen genomen, waardoor de indringer, althans van de website,  is verwijderd.

Enkele gratis anti-virus en anti–malwareprogramma’s, waarmee ik goede ervaringen heb:

AVG van Grisoft

Super Anti Spyware

Malwarebytes

Reageer